Dessverre er dagens ansettelsesprosesser i stor grad slik de «alltid har vært».
Dessverre er dagens ansettelsesprosesser i stor grad slik de «alltid har vært».

Fremtidens ansettelsesprosess

Vi hører ofte om dårlige ansettelses- eller rekrutteringsprosesser: Kronglete søknadsprosesser, elendige annonser, manglende svar og oppfølging, uprofesjonelle avslag, misbruk av tester, fraværende ledere, dårlige intervjuer, manglende referansesjekker  osv. Hvordan bør ansettelsesprosessen med ledere være?

Dessverre er dagens ansettelsesprosesser i stor grad slik de «alltid har vært». Dette til tross for at den ene Kandidatundersøkelse etter den andre har kartlagt og ikke minst advart mot dette. I tillegg kommer det ulike ferske (meta)analyser og «nye» tilnærminger, som i sum utfordrer rådende tenkning på dette viktige området.