Om portalen

«Det er ikke noe problem å være toppidrettsutøver. Problemet ligger i å komme dit – altså hvordan man blir en toppidrettsutøver»

Olav Tufte, VM- og OL-mester i roing

Tuftes sitat oppsummerer på en god måte verdien av Førstegangsleder.com. Portalen eies og driftes av selskapet Ny Som Leder AS, og er det eneste nisjenettstedet i Norge som har samlet alt du trenger for å mestre din første lederrolle!

Hvorfor er dette temaet viktig?

Blant landets 210 000 ledere, er rundt 70 prosent av dem å anse som førstelinjeledere. De alle fleste av disse mangler lederutdannelse- eller trening og er tildelt ansvaret fordi de er dyktige fagpersoner, godt likt av kollegaene eller har utmerket seg på andre måter. Uten ledererfaring og manglende opplæring og støtte, så møter svært mange en brutal hverdag. Det bekrefter flere ulike undersøkelser og som blir dokumentert i blant annet mer en 30 master- og bacheloroppgaver du finner på denne portalen. På fredag var du fagperson og kollega, på mandag leder du dine tidligere kollegaer. Spesielt er den første leder- oppstarts-, overtagelses og etableringsprosessen av avgjørende betydning for om du vil kunne lykkes.

Dessverre er det lite fagstoff på markedet rundt de særegne utfordringene førstegangsledere møter. For eksempel knyttet til identitetsskiftet, som alle førstegangsledere gjennomgår. Eller utfordringene knyttet til lederskiftet. Der kanskje en av de du nå skal lede søkte på den stillingen du nå har fått og som nå føler seg forbigått?

Det er ikke mangel på fagstoff innen lederskap – tvert i mot. Markedet flommer nærmest over av tilbud, men det aller meste av kurs, rådgivning, fagartikler, bøker, utdanningstilbud m.m. henvender seg mot dem som allerede er ledere. Ikke mot dem som er i ferd med å bli ledere.

Du har 90 dager på deg til å befeste din posisjon som den nye lederen. Mislykkes du innenfor denne perioden er resultatet ofte tapt respekt og autoritet. Både blant dem du skal lede og dine overordnede. Da går det fort fra vondt til verre.

Frode Dale, medforfatter av boken «På randen av ledelse – en veiviser i førstegangsledelse» samt forfatter av boken «Lederskifter – om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb».

Mer innsikt om tematikken:

Førstegangsleder.com serverer læring og fagstoff som utelukkende har som formål å sikre en god overgang for den nye førstegangslederen.

Dette gjør vi gjennom kurs, fagartikler, en unik spørrespalte, webinarer, nettverksgrupper, podcaster, tilgang til mentorer og mye mer.

Noe av innholdet vårt:

Les mer om redaksjonen her.

Tilgang til alt innhold og gode rabatter gjennom abonnement

Alle som ønsker, får tilsendt ukentlige nyhetsbrev med 1-2 utvalgte saker. Det er gratis å motta nyhetsbrevene og våre kurs og mentortilbud er også åpent for alle.

Mest gunstig er det å tegne et abonnement. Da får du blant annet tilgang til spørrespalten som hjelper deg med det aller meste, rabatter på kurs, prioritering hos mentorene, deltakelse i nettverksgrupper m.m. Du får også  tilgang til alt pluss-innhold (rundt 75 prosent av alle artiklene ligger bak betalingsmur).

Påmelding av nyhetsbrev (er gratis)

Se alle fordelene med abonnement og registrer deg her (1990 kroner for 12 måneder, inkl. 12 måneders abonnement på Ledernytt).